Simándy József

Márai Sándor

Márai Sándor

Aktuális üzenet

"Tán ezért van, hogy többször nézünk az égre, Akik szeretnénk, hogy itthon rend legyen végre... Hogy megint annyian legyünk, mint a tenger, És a gyermekünk magyarként lehessen ember." Nyerges Attila

Friss topikok

  • Teq: természetesen az emberek voltak a hülyék, mert kölcsönt vettek fel. de hát mit várunk az emberektől? ennyi IQ-val... szal lehet, hogy ők tették meg az első lépést a szakadék felé, de a bankok adtak ... (2009.11.10. 18:18) Halmozódó tartozások
  • Neomakki: No igen. Tényleg elég forró volt a meleg nyáron:P Nekem van meleg ismerősöm, alapjában vévé nincs vele semmi gond, ő is "elhatárolódik" (milyen szép szó, és milyen sokan használják:)) a melegfelvonu... (2009.10.01. 17:27) Kánikula Magyarországon is...
  • Neomakki: Nah, megtaláltalak titeket, hosszú keresgélés árán:D Élménybeszámoló Londonról, nem is hangzik rosszul:P Amúgy abban tényleg igazad van, hogy minden amit ott látunk, rablásból keletkezett vagyon. Í... (2009.09.25. 21:28) London
  • Teq: már láttam. komoly. indítottak egyáltalán nyomozást?? (2009.09.05. 01:55) Gazdagodjunk okosan avagy ahogy a "nagyok" csinálják
  • tesz-vesz: @Tom Bobb: ezek ilyen dolgok figyelj:) (2009.08.17. 16:10) Kedves Olvasók!

2009.06.18. 19:28 | Pisze | 44 komment

Csévi mutatott Nekem egy cikket (http://velvet.hu/trend/2009/06/18/trendriport_-_a_magyar_fiatalok_barmikor_lelepnenek_az_orszagbol/) amely arról szólt, hogy a magyar fiatalok nagyrésze menekülne az országból. Ez egyrészt mélységesen elszomorító, másrészt sajnos valahol éthető. Azonban úgy érzem nem ez a követendő példa. 1-2 hete a HírTV-n láttam egy interjút Dr. Csókay Andrással, Magyarország egyik leghíresebb idegsebészével. A téma hasonló volt. A riporter arról kérdezte miért nem megy külföldre dolgozni amikor Európa legjobb kórházaiban tárt karokkal várnák. Erre azt válaszolta, hogy amíg a magyar egészségügy ilyen katasztrófális helyzetben van kötelességének érzi, hogy itthon dolgozzon és magyar embereken segítsen. Elgondolkodtató szavak minden magyar fiatal számára!

A bejegyzés trackback címe:

https://digitusmedius.blog.hu/api/trackback/id/tr501193939

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szofija 2009.06.18. 21:33:09

Magyarország legjobb idegsebésze itt is megbecsült, nem csak külföldön. Nyilván nem azért marad itt, hogy jobbá tegye az egészségügyet, hanem mert ő itt is kényelmesen megél. A magyar egészségügynek sem az a legnagyobb baja, hogy nincsenek jó orvosok, hanem az, hogy nincs miből gazdálkodni. Ezen ő meg nem fog segíteni.
Ezek a szavak jól hangzanak egy menő és gazdag idegsebész szájából, mert neki nincs gondja a megélhetésre. Én is tudnék fennkölt gondolatokat megfogalmazni, ha nem az lenne a legnagyobb problémám, hogy éppen mit fogok kezdeni a 6 év kemény munkával szerzett diplomámmal. Hogy ne haljak éhen.

Teq 2009.06.18. 23:51:26

az itteni fizetéséből biztos jól megél, de külföldön a többszörösét kapná. úgyh kb. ugyanott van. csak egy magasabb szinten :)

cs.evi 2009.06.19. 00:49:46

de ez a lényeg. ha itt jól megél, nyilván nem akar máshová menni. akkor nem tenné senki.

Pisze 2009.06.19. 09:20:47

@Szofija: Gondolom említenem sem kell, hogy most egyáltalán nem értek Veled egyet, így szeretnék néhány dologra reflektálni. Közelítsük meg nem a pénz oldaláról a dolgot. Az orvosok között is a sebészek voltak mindig a leghiúbb, legkarrieristább csoport. Lehet, hogy a fizetéséből itthon-i szinten elég jól kijön, de a befutható karriere meg sem közelíti azt a magasságot mint ha egy menő kórházban dolgozna nyugat európában vagy az usa-ban.
"A magyar egészségügynek sem az a legnagyobb baja, hogy nincsenek jó orvosok..." de az a baj, hogy nagyon sok a középszerű orvos, mert a legjobbak, az igazán jó orvosok már rég nem itthon dolgoznak.
"Ezek a szavak jól hangzanak egy menő és gazdag idegsebész szájából..." nem csak jól hangzanak, hanem még követendőek is. Ezek "megbélyegző" jelzők, hogy menő és gazdag ebben a konkrét esetben nem igazán ülnek hiszen Csókay Dr nem úgy lett menő és gazdag, hogy apuci alátolta, hanem keményen tanult és verekedte fel magát nemzetközi hírűvé itthon!
"...a legnagyobb problémám, hogy éppen mit fogok kezdeni a 6 év kemény munkával szerzett diplomámmal." Akkor Te nagyon szerencsés vagy ha ez a legnagyobb problémád.:) Az orvosi diploma szerintem az a diploma amivel kb nem lehet munkanélkülinek lenni, elmehetsz orvosnak, orvoslátogatónak, különböző gyógyszergyárakba, egészségügyi szakértőnek stb. Szóval nem fogsz vele éhen halni csak majd választanod kell, hogy a hivatásodat űzöd vagy elmész a gyógyszercéghez kétszer annyi pénzért. Zárszókén, Én megrögzötten hiszek abban, hogy Magyarország egy sokkal jobb és sikeresebb ország lehetne hogyha a benne élők nagy része olyan értékekkel gondolkozna mint Csókay.

zo!i 2009.06.19. 14:10:37

Egyrészt nem értem, hogy ilyen ide az, hogy apuci alátolta-e a pénzt vagy sem, másrészt abban is biztos vagyok, hogy fél óra alatt össze tudna pakolni, és kimenni külföldre dolgozni, ha anyagilag pácban lenne, harmadrészt nem értem, hol vannak azok az elgondolkodtató szavak, amikről beszélsz.
zo!i

Pisze 2009.06.19. 15:40:20

Sok kritika ért a mai nap során mind a post, mind a kommentem miatt, de talán el kéne gondolkozni azon, hogy megéri-e az, hogy mindig csak a rosszat feltételezzük a megszólalások mögött, mint ahogyan azt sokan tették Csókay szavaival kapcsolatban vagy bizalommal vagyunk felé és megbecsüljük az olyan magyar embereket akiknek ilyen gondolatokat fogalmaznak meg, mert sajnos nagyon kevesen vannak az országban. És ez NEM jobb- és baloldaliság kérdése!!!

zo!i 2009.06.19. 16:37:30

Nem értem miért, milyen bizalomról beszélsz, hisz biztos anyagi és családi hátterével Csókay kijelentett valamit, hogy jön ide bármiféle bizalom dolog - azon kívül, hogy egy nagyon szép demagóg szó. Azt sem értem, miért kéne a fiataloknak követni egy ötven éves példát, sokkal jobban ösztönözném őket arra, hogy menjenek ki külföldre, legalább tanulni, vagy szakmai gyakorlatot végezni, akkor talán büszke európaiak lehetnének, nem pesszimista magyarok. Azt sem értem, hogy merült fel benned a "megbélyegző jelző", senki nem mondta, hogy a gazdag szülők segítették elindítani a karrierjét - bár biztos vagyok benne, hogy Ő bármit megtenne annak érdekében, hogy a gyerekei minél jobb pozícióból kezdhessék el a nagybetűs életet - ki nem tenné meg?
Szegény Te pedig, ha nem tetszik az a sok kritika ami a mai nap ért, akkor fogd be a füled, kapcsold ki a géped, blogolj úgy, hogy mások ne tudjanak róla, tiltsd le a kommentelést, vagy fogadd el, hogy mások nem értenek egyet egy politikussal, még akkor sem, ha tegyük azt, hírneves ideggyógyász, elismert karrierrel, hogy miért kellene korlátozni a fiatalokat, és miért követnek rossz példát azzal, ha élni próbálnak a lehetőségeikkel.

Teq 2009.06.19. 16:43:05

Az h nem tolták alá a pénzt a szülők annyit tesz, hogy amellett, h idehaza lett világhírű orvossá SAJÁT ERŐBŐL, nem ment tovább a lehetőségek útján, hanem megmaradt itt, Magyarországon. Hiszen ha saját erőből ment eddig, tovább is mehetne, a képességek adottak. És ez az, ami becsülendő. Miért annyira hihetetlen az amit mond? Igenis sok más orvos kiment volna a helyében, letojva az országot és az itteni egészségügyet. De ő nem ezt tette. Itt maradt, és próbálja jobbá tenni a helyzetet. Az csak mellékes, h eközben egyébként biztos nem él rosszul. Egyébként meg én merem állítani, h ha idehaza romlanának a dolgok, és anyagi gondjai lennének, akkor sem menne ki. persze ezt nem kell elhinni, mert biztos csak a száját jártatja. Nem kell elhinni, h vannak ilyen gondolkozású emberek. Magyarországon, meg az egész világon mindenki csak a pénzt látja. Aki tényleg így gondolja, azt csak sajnálni tudom.
Mellesleg nem értem, miért kritizáljátok ennyire Piszét. Azért, mert ő szimplán hazaszeretetből úgy véli, h az orvosoknak nem kéne elmenniük külföldre, hanem magyar betegeket kéne gyógyítaniuk? Nem parancsolt rá senkire, h maradjon. Csak elmondta, h ez a hozzáállás tiszteletre méltó. Tudom-tudom, a mai világban ha megvan a lehetőség arra, h jól keressen az ember, azzal élni „kell”. De ha valaki nem így gondolja, az nem bűn. Főleg ha a hazájáért dönt így. De ahogy elnézem vannak, akik ezt soha nem fogják megérteni. Hiába… nevetetés kérdése (ne értsétek félre, ezzel nem a szüleiteket kritizálom!)

cs.evi 2009.06.19. 16:49:21

akárhonnan is közelítem meg a dolgot, hazaszeretetből se családot eltartani, se nevelni nem lehet.

zo!i 2009.06.19. 16:53:43

Legelején feltettem egy egyszerű kérdést, hogy miért kéne a fiataloknak követni egy 50 év fölötti férfi példáját, aki külföldön soha sem lenne annyira megbecsült mint itthon, erre nem kaptam választ. Senki nem fikázta a dokit, a szűklátókörűségetek, és az, ahogy máris belekevertétek a politikát, mutatja a neveltetést. (ne értsétek félre, ezzel nem a szüleiteket kritizálom!)

Pisze 2009.06.19. 16:55:10

@zo!i: Nyugodj meg nem fogom letiltani a kommenteket, hogy bárki aki idetéved láthassa miért is tartunk ott ahol most van az ország, mert nagyon sok ilyen fiatal él benne. Nem értetek máshoz csak, hogy lehet fikáznia másikat, hogy lehetne a másik szavait kiforgatni, keresitek hol lehet belekötni egy megbecsült ember gondolataiba, hogy lehetne minnél előbb elhúzni ebből az országból. A bizalom pedig azért vált demagóg szóvá mert az olyan emberek mint Te azzá tették. Csak nézd meg, kiraktam egy orvos (nem egy reklám-médiatudományos gazdasági főiskolás) gondolatát és Ti egyből fúúúj álszent, biztos csak úgy mondta meg ilyenek, nézz már egy kicsit Magadba! Az agresszivitásotok és a pesszimizmusotok pedig továbbra is elszomorító.

Teq 2009.06.19. 17:07:17

meg lehet Magyarországon élni orvosi fizetésből, nem a hazaszeretetből kell. aki kimegy, nem azért megy ki, mert nincs mit egyen, hanem mert nem tud megvenni egy luxusautót.

cs.evi 2009.06.19. 17:07:53

nem tudom honnan veszed a bátorságot ahhoz, hogy lesajnáld egy embertársad, és ismeretlenül is negatív véleményt fogalmazz meg vele kapcsolatban, de ha akarod, én magamba nézek. azt látom, hogy itt, a 21. században nem magyarország és külföld, nem magyarok és külföldiek vannak, hanem emberek és európa van.
azt meg nem hiszem el, hogy titeket nem érdekel a technika és a gyógyítás módszerének különbsége, mert annak ismeretében a segítségnyújtás is effektívebb.

Pisze 2009.06.19. 17:08:01

Az pedig, hogy mért kéne követnünk egy 50 év fölötti példáját? Hát Széchenyi vagy Kossuth, ha jól tudom már bőven elmúltak 50 évesek, de még mindig elég sokan követik a példájukat...

zo!i 2009.06.19. 17:09:43

Ember, feltettem egy egyszerű kérdést, amire nem válasz se a bizalom, se a hazaszeretet, se a neveltetés, agressziót meg pesszimizmust meg ne akarj láttatni. Nem akarok elhúzni az országból csak tanulni és tapasztalatot cserélni, majd ezekkel hazatérni; de ha el akarnék húzni, nyugodtan megtehetném, és ha szerinted ez szégyen, hát az sajnos szánalomra méltó. 21. században élünk. Ettől kevésbé leszek magyar, mint te. A kérdés továbbra is áll.

Teq 2009.06.19. 17:10:17

@zo!i: nem kell követni a példáját, senki nem mondta, h ez kötelező. itt csupán arról van szó, h jó az amit csinál, és ha tehetjük, mi is ezt csináljuk majd.

Teq 2009.06.19. 17:12:50

egyébként Pisze most épp egy villamoson ül, valószínű h azért nem válaszol egyből a kérdésedre, drága zo!ikám. ki mondta, h ne menj ki?! ezt senki nem mondta. és azt sem, h más se menjen ki.

Teq 2009.06.19. 17:14:23

jajj Évi :D már megint ez a "hogy jösz te ahhoz" szöveg. lol

zo!i 2009.06.19. 17:17:01

Kedves Teqim! "... bárki aki idetéved láthassa miért is tartunk ott ahol most van az ország, mert nagyon sok ilyen fiatal él benne." Sajnálom, hogy tönkreteszem a Ti hazátokat azzal, hogy nyitott vagyok mindenre.
Puszi,
Zolikád

Teq 2009.06.19. 17:23:37

arra is h ocsmárold a véleményünket. gratulálok. az ország a magunkfajták miatt létezik még.

zo!i 2009.06.19. 17:25:58

huh, ha te nem lennél, mi lenne itt? lyukas lenne a térkép? :D

Teq 2009.06.19. 17:28:36

még szerencse h ilyen értelmes vitapartnerek látogatják blogunkat :)
ha nem lennének hazaszerető emberek Magyarországon, akkor már nem lenne Magyarország. most ezen lehet röhögni, meg viccelődni vele. nem ÉN vagyok itt a megmentő, és nem is ezt mondtam. de azért jó a humorod, csak kár h ilyesmivel viccelődsz

cs.evi 2009.06.19. 17:30:00

köszönöm szépen, azok nevében is, akik ezt nem érzik át, vagy lehetőségeik, illetve ezen tudat híján nem tehetik meg. így már nyilvánvalóan van mindenhez jogosultságotok, a "hogy jössz te ehhez" esetben tárgytalanná is vált, én kérek elnézést. és további sikeres országépítést kívánok a magam, és egyéb hazaárulók nevében.

P.Mókus 2009.06.19. 17:53:02

Szerintem az nem elavult duma, hogy:
"Áldjon vagy verjen sors keze:
Itt élned, halnod kell."
Számomra nem voltak unalmasak az iskolai megemlékezések, szerintem a ti identitásotokban van a hiba nem tudjátok mit jelent magyarnak lenni és ez szerintem nagyrészt a szülők hibája aki nem nem tanítja meg a gyerekét mit jelent ennek a nemzetnek a tagjának lenni az rosszul nevel és máris eljutottunk ahhoz, hogy a nevelés egyik alappillére a hazaszeretet.
Bocsi, ezután nem válaszolok de embriózom azért majd később reagálok.

zo!i 2009.06.19. 18:10:42

Bocs, biztos a szüleim intellektuálisan alulfejlettek [gondolom azért csinálják a 4. diplomájukat mindketten], de belém azt nevelték, hogy legyek mindenre nyitott, használjam ki az adódó lehetőségeket, és próbáljam ki magam minél több szituációban. Sajnálom P.Mókus ha ez a magyarsággal nem fér össze, én nem érzem magam kevesebbnek ettől, és ha a világ másik végén is leszek, még magyar maradok. Ha nem gond.

Pisze 2009.06.19. 18:17:17

@zo!i: Akkor is magyar leszel ha felgyújtod a magyar zászlód és soha többet egy magyar szót ki nem ejtesz a szádon. Magyarok leszünk mert magyarnak születtünk, de nem mindegy, hogy ezt, hogy kezeljük az életünk során, teszünk-e valamit, hogy a magyar haza továbbéljen és a hírneve gyarapodjék vagy inkább elköltözünk egy másik országba és hadjuk és "büszke európaiként" élünk a globalizmusban.

Teq 2009.06.19. 18:21:35

el lehet menni. senki nem mondja, h ne. Mókus nem arra reagált így, h te pl. ki akarsz menni tapasztalatot szerezni, hanem arra, ahogyan reagáltál a hozzászólásaidban. legalábbis szerintem. de majd ő jobban kifejti.
egyébként meg a diplomák száma hogy jön ide? 10 diplomával is fel lehet nevelni egy gyereket úgy, h abból egy tróger legyen. (újból kiemelném, h most nem rád gondolok, csak úgy általánosságban mondom, még mielőtt kicsapnád a hisztit :) )

cs.evi 2009.06.19. 18:22:56

nem érzem az identitászavarom. én magyarnak érzem magam. azért hatódtam meg az általad említett iskolai ünnepségeken, azért képviselem az országot a nemzetközi táborokban és azért játszottam népzenét más nemzetiségű embereknek.
a nevelésről annyit, hogy nemcsak egy alappillére van: ott van még a tolerancia és az elfogadás is, ne csak egyre próbáljatok építkezni, mert úgy nehéz. bár kétségtelen tetszetős.

Teq 2009.06.19. 18:26:19

akkor nem értem, mi a bajod azzal, ha mi jó dolognak tartjuk azt, ha egy orvos itt marad. ebből indult ki az egész.

cs.evi 2009.06.19. 18:39:39

mint piszének is kifejtettem, nem vagyok hajlandó személyeskedésbe átcsapni, és mivel úgy látom, ez megtörtént, nem érzem szükségét további véleménynyilvánításnak. további jó blogolást.

P.Mókus 2009.06.19. 18:44:03

Nem a szüleid intelligenciáját ócsároltam nem is ismerem őket!(olvasd el újra kérlek azt amit írtam)Viszont számomra a hazaszeretet egyet jelent azzal, hogy itt maradok, magyar gyereket nevelek, magyar nőt veszek el.Az a rengeteg pénz amit az állam költ/költött ránk(óvoda,ált.iskola,gimi,orvosi egyetem)ha ezek után kimegyünk külföldre ezt leírhatja mínusznak, ez az egyik ok amiért segíted az országot ha maradsz és nem ha elmész.
Cs.Évinek is ajánlom, hogy még egyszer olvassa el az írásomat mert az írtam EGYIK alappillér nem az alappillér.A népzene gyönyörű dolog de mit ér ha nem érted mi van mögötte a Szózatra valahogy nem reagáltatok, vagy úgy gondoljátok nem is tartozik ide?Csak elferdítitek a mondataimat.
Maradnék még de tényleg tanulnom kell...

cs.evi 2009.06.19. 18:55:56

köszönöm, tudok olvasni. a szüleimet nem, és az én identitásomat sem ismered, a terveimről nem is beszélve. és a mondatferdítéseket elkerülve hagyok fel a véleményalkotással.

Teq 2009.06.19. 19:10:59

az egész hozzászólás sorozat lényege: mi becsülendőnek tartjuk azt, ha valaki Magyarországon marad a külföldi jól fizető lehetőségek ellenére. ebből ti azt vettétek ki, h mi lenézzük azokat, akik elmennek(MI NEM EZT MONDTUK). a későbbiekben pedig azért hangzottak el egyes megjegyzések veletek kapcsolatban, mert ti kritizáltátok (nem is akárhogy) a véleményünket. senki nem mondott rátok előtte rosszat, mégis úgy vettétek.
az identitászavar pedig arra vonatkozik, h lenézitek azokat, akik úgy gondolkoznak, mint mi, hazaszeretők. és ez sok mindent elárul. persze lehet mondani, h mégis hogy jövünk ahhoz, h véleményt nyilvánítsunk rólatok úgy, h nem is ismerünk titeket. ezen hozzászólások bőven elegendőek voltak ahhoz, h lássuk, kikkel van dolgunk. nem a nyitottságotokkal van a gond, hanem azzal h mi jónak tartunk valamit, amit ti valamilyen érthetetlen oknál fogva nem tudtok elfogadni és itt rikácsoltok. ha nem volt érthető, olvassátok újra az összes hozzászólást, mert valamit nagyon félreérthettetek.

ksblz 2009.06.19. 19:13:07

Aki nem tud itthon megélni egy orvosi diplomából, az meg is érdemli. (Egyébként halkan hozzáteszem, ha itthon nem tud, akkor külföldön sem fog sokkal jobban menni.)

Teq 2009.06.19. 19:15:34

mellesleg lehet, h mi magunk is ki fogunk egyszer menni egy időre tapasztalatszerzés céljából(ezt a lehetőséget egyetlen egyszer sem kritizáltuk, bár Zo!i nagyon így gondolja), de vissza fogunk jönni. nektek nem kell, ha nem akartok, de mi úgy gondoljuk, h nekünk itt a helyünk. hol itt a gond?

Szofija 2009.06.19. 21:54:50

@Teq: az egész hozzászólás sorozat lényege: mi becsülendőnek tartjuk azt, ha valaki Magyarországon marad a külföldi jól fizető lehetőségek ellenére. ebből ti azt vettétek ki, h mi lenézzük azokat, akik elmennek(MI NEM EZT MONDTUK).- Én is végigolvastam a HOZZÁSZÓLÁSOKAT, és nem tudom, hogy melyik része hathatott lenézőnek. Szerintem itt csak azzal van baj, hogy ti magatok sem hozzászólásként, hanem kritikaként fogjátok fel a véleményünket. Ha én topikot nyitnék, vagy nem tudom ez mi(:) ), akkor azt azért tenném, mert érdekelne mások véleménye. Ha pedig nem érdekelne, akkor nem lenne blogom.
Egyébként Évával értek egyet. Magyarország az Európai Unió tagja, melynek egyik legnagyobb előnye, h Európa összefolyik. Nincsenek határok. Vannak nemzetek. Egy nemzet legfőbb alapja a közös kultúra és nyelv. Magyar vagyok és európai.
Az unióba lépés meghozta a szabadabb munkaerő áramlást a tagállamok között. Magyarország akarta az unióba lépést, tehát akarta ezt is. És az, hogy visszajutunk e valaha onnan, ahova kijutottunk, nagyon sok esetben már nemcsak azon múlik, hogy mennyire érzem magam magyarnak.

Pisze 2009.06.19. 22:13:31

@Szofija: Az Európai Únió azért jött létre, hogy ellensúlyozza Amerika egyre növekvő hatalmát és Én pedig az egyik legnagyobb hátrányának tartom h Európa összefolyik. Nem véletlenül tiltakoznak több millióan a globalizáció ellen, olyan egyetemes értékeket tesz tönkre a globalizáció mint a népművészetek, az ősi; minden országra jellemző kultúrális hagyományok. A munkaerővel kapcsolatban, néhány hozzászólással ezelőtt volt, hogy aki ki akart menni külföldre az eddig is kiment, annyi változott, hogy Ferihegy 2B-n most már csak az eu-s országok állampolgárai jöhetnek be az országba. Vagy kérdezzük meg a magyar mezőgazdaságban dolgozókat, akik generációk óta a magyar földeken dolgoznak, tökéletesen ismernek minden kis porszemet a határaikon és erre jól belépünk az eu-ba és az okosok megmondják Brüsszelből, hogy mit és mennyit termelhetnek mert gondolják amin megterem a kukorica azon a helyen biztos a búza is...és ez csak egy kiragadott példa a sok közül. Nem mindig a hangzatos mondatokat, szólamokat kell figyelni, hogy nekünk haj de jó lesz, meg szabad határok, meg mennyi támogatás mert ezek a mondatok az igazán demagógok. Hagy tegyem hozzá ismét, mert emiatt is sok vád ért, ez nem jobboldaliság kérdése, ezek tények és ahogy a blogban már korábban megjegyeztem a tények makacs dolgok. Az a mondat pedig már nem először jön elő, hogy nem vagyunk kíváncsiak a véleményekre. Ez merőben meglep hiszen pont a Te első kommentedre Én válaszoltam és mindössze annyit engedtem Magamnak, hogy nem értek veled és néhány dologra szeretnék reflektálni, úgy gondolom ez bőven a demokratikus szabad vélemény-nyílvánítás határain belül van.

Szofija 2009.06.19. 22:53:43

@Pisze: Nem azt mondtam, hogy nem vagytok kíváncsiak. Hanem azt, hogy kritikaként fogjátok fel, pedig ez csak hozzászólás.
Tisztában vagyok az unió következményeivel, de ha jól emlékszem, akkor azt írtam, h az unió egyik előnye. Ezzel nem jelentettem ki azt, hogy hátrányai nincsenek, hanem csak annyit mondtam, hogy vannak előnyei. Arról nem tehetek, hogy most épp egy előnyt tudtam említeni a témával kapcsolatban.
Nem meggyőzni akarnálak titeket, és tudom hogy nem is menne. Csak akármit reagálok, valamit biztos félreértetek benne, és én meg utána helyesbítek, aztán ti meg sokszor nem is témához kapcsolódó dolgokat fogalmaztok meg.
Úgy hogy nekem ennyi volt ez a topik. További jó reflektálást!:)

Pisze 2009.06.19. 23:28:21

@Szofija: Oks, egyébként így a nap végén, szeretném megköszönni a sok hozzászólást, volt 1-2 nem ideillő dolog is, hozzáteszem mindkét részről, de úgy gondolom érdemi és semmiképpen nem meddő vita alakult ki a témában és mindenki eldöntheti melyik álláspont áll hozzá közelebb. Az elkövetkezendő postokban is szívesen látom az itt írókat! Mindenkinek nyugodalmas jó éjszakát kívánok és Hajrá Magyarok!:)

zo!i 2009.06.20. 02:06:58

"Vagy kérdezzük meg a magyar mezőgazdaságban dolgozókat, akik generációk óta a magyar földeken dolgoznak, tökéletesen ismernek minden kis porszemet a határaikon és erre jól belépünk az eu-ba és az okosok megmondják Brüsszelből, hogy mit és mennyit termelhetnek mert gondolják amin megterem a kukorica azon a helyen biztos a búza is..."

Ezt most ne fogd fel sem kötekedésnek, se kritikának, csak nem értem azt, hogy az EU rákényszerítette, hogy kukorica helyett búzát termeljenek. Az egész arról szól, hogy eddig a kukoricát eladták Magyarországon x mennyiségben y áron, most pedig az EU fix intervenciós áron felvásárolja a megmaradt búzát, ami még elég kedvező is a gazdáknak, így legalább el tudják adni az árut [mellesleg az EU-ban a mi búzánk a legjobb minőségű]. De ugyanez van pl. a tejjel is, az emberek fel voltak háborodva, hogy szlovák tejet iszunk. Pedig csak arról van szó, hogy a német dupla annyit fizet a magyarnak, mint magyar a magyarnak. És itt nem az EU a hibás.

shark123 2009.06.20. 11:59:23

hát, eléggé érdekes volt ezeket a kommenteket olvasni, Zoli (pisze), de szinte általánosan azt lehet mondani, h itt nem arrol lett szó a végére, h ki megy ki külföldre és ha külföldre, akkor hova, vagy h visszajön-e? hanem sokkal inkabb arrol volt szo a végén h ki magyar, ki nem és miért? szerintem oszinten szolva ez faszsag és h öszinte legyek soha se szerettem nagyon az elvakult hungaristakat, de azzal sem ertek egyet, h huzzunk ebbol a szar orszagbol mert talan meg a tehenszart is fel lehet vmire hasznalni...pl-ul tuzelni, ha mexaradt :)
amugy, szentem mind2 fel rendesen felreertette a masikat es elegge kiforgattatok egymas szavait,es erre oda kellene figyelni, h nem egy-egy szavon/mondaton lovagoljunk, hanem a lenyeget ertsuk meg.
egyebkent, szemely szerint en is lehet kimegyek majd, es meg az se biztos h hazajövök,de attol meg nagyon fog hianyozni MO. meg a család, de vannak aldozatok amiket meg kell hozni es sajnos nagyon ugy tunik nekem h magyarorszagon rendesen elhelyezkedni orvoskent vagy akar rezidensi allast keriteni, egyaltalan nem attol fugg, h ki mennyit kuzd es h hogy teljesit a suliban... legtobb esetben(nem mindig) az szamit, h van-e ismeros es ez viszont GUSZTUSTALAN! (szerintem).
az EU megitelese is olyan dolog ami megosztja Mo-t, de mindig is voltak ilyen kerdesek a tortenelem soran : haboru/beke? keresztenyseg/poganysag? nyugat/kelet? amerika/vilag tobbi resze? vagy akar a hideghaboru.... es szerintem mindig is lesznek ilyen kerdesek...
na kb ennyi :) (kicsit hosszura sikeredett)

Pisze 2009.06.20. 12:16:07

@shark123: Semmi baj Shark, köszönjük a kommentet. Válaszolva 1-2 dologra. Én egyáltalán nem tartom magam hungaristának. Nem járok ki rendszerese tüntetésekre Árpád sávos zászlót lebegtetve és kopaszra se nyírom a fejem és rugdosódok acélbetétessel. Azonban egészséges magyarsággal gondolkodom és ezen értékrend szerint ítélem meg a dolgokat. Nem vagyok anti eu-s, de úgy érzem néhány rendelkezését alapjaiban kéne megváltoztatni. Nem vagyok a külföldi tanulás, tanulmányutak ellen, viszont osztom azt a véleményt, hogy akiket a magyar állam pénzéből képeztek (ez az orvosi egyetem esetében több 10 millió forint) úgy gondolom azt illik valamilyen formában megtéríteni az országnak, ahogy ez már néhány kommentel ezelőtt volt. Még egyszer köszönöm és örülök a kommentnek! (Csak mert már ezért is ért kritika)
süti beállítások módosítása