Simándy József

Márai Sándor

Márai Sándor

Aktuális üzenet

"Tán ezért van, hogy többször nézünk az égre, Akik szeretnénk, hogy itthon rend legyen végre... Hogy megint annyian legyünk, mint a tenger, És a gyermekünk magyarként lehessen ember." Nyerges Attila

Friss topikok

  • Teq: természetesen az emberek voltak a hülyék, mert kölcsönt vettek fel. de hát mit várunk az emberektől? ennyi IQ-val... szal lehet, hogy ők tették meg az első lépést a szakadék felé, de a bankok adtak ... (2009.11.10. 18:18) Halmozódó tartozások
  • Neomakki: No igen. Tényleg elég forró volt a meleg nyáron:P Nekem van meleg ismerősöm, alapjában vévé nincs vele semmi gond, ő is "elhatárolódik" (milyen szép szó, és milyen sokan használják:)) a melegfelvonu... (2009.10.01. 17:27) Kánikula Magyarországon is...
  • Neomakki: Nah, megtaláltalak titeket, hosszú keresgélés árán:D Élménybeszámoló Londonról, nem is hangzik rosszul:P Amúgy abban tényleg igazad van, hogy minden amit ott látunk, rablásból keletkezett vagyon. Í... (2009.09.25. 21:28) London
  • Teq: már láttam. komoly. indítottak egyáltalán nyomozást?? (2009.09.05. 01:55) Gazdagodjunk okosan avagy ahogy a "nagyok" csinálják
  • tesz-vesz: @Tom Bobb: ezek ilyen dolgok figyelj:) (2009.08.17. 16:10) Kedves Olvasók!

2009.06.20. 20:06 | Teq | 24 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://digitusmedius.blog.hu/api/trackback/id/tr241197497

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pisze 2009.06.20. 20:43:24

Tökéletesen összefoglalta mi is a véleményem a liberalista gondolkodásmódról és értékrendről!

Teq 2009.06.20. 21:26:08

nem értem mi a baj a liberalizmussal... sztem nyugodtan vonuljanak fel a buzik, hagyjuk h meggyalázzák a turul szobrot, nézzük el h tüntetéseken emberek szemét lövik ki, fogadjuk el a "megélhetési" bűnőzést még akkor is, ha a rabolt összeget játéktermekben játsszák el. ők megtehetik. Európában élünk, a legfontosabb dolog mások megértése, tisztelete és elfogadása. sajnáljuk őket, és ha kérik a pénztárcát ne csak azt, hanem a zsebünkben lapuló mobilt is adjuk oda anélkül h kérnék. ezt kellene tennünk.

Teq 2009.06.20. 22:01:19

bár nem rövid a cikk, ajánlom mindenkinek
kuruc.info/p/35/42432/

vivv 2009.06.21. 19:23:16

Ti büszkén vállaljátok azt, hogy ezzel a videóval annak minden tartalmával együtt maximálisan azonosulni tudtok?

Teq 2009.06.21. 19:50:37

a végén nem nagyon értem a fasisztás utalást, ennek majd utánaolvasok mi is volt ez pontosan, de azon kívül nem látok benne semmi kivetni valót. te?

Pisze 2009.06.21. 19:51:38

@vivv: Nem verem a mellem és nem mutatom büszkén ezt a videót, de csak igazság van benne. Hozzá szeretném továbbá tenni, hogy nem vagyok cigányellenes fajgyűlölő! Komoly szinten foglalkozom zenéléssel, a jazz műfajábon és fellépéseim során több cigány muzsikussal ismerkedtem meg és játszottam együtt, néhányukat még közeli ismerősömnek is nevezhetem. Annál inkább a cigánybűnözés ellen vagyok és, hogy ezt kimondják nem tudom mért bűn. Ugyanúgy van mint szervezett bűnözés, pénzmosás, számítógépes bűnözés, feketegazdaság stb. és sokkal célratörőbben kezelhető, ha nevén nevezzük a dolgot. Több jogász ismerősőm van és elárulom, hogy 10 évvel ezelőtt még szerepelhetett a jogi tankönyvekben ez a kifejezés, csak a szocialista-liberalista kormány hatalmával ezeket a kifejezéseket törölték.

Teq 2009.06.21. 20:35:54

igazából én teljes mértékben megértem azokat, akik felhördülnek ha hallják a cigánybűnözés kifejezést és próbálnak tenni ezen nézetek ellen. erre nagyon egyszerű magyarázat van.
én például régebben és most is visszataszítónak tartom a "nigger" kifejezést és az őket érő rágalmakat. és valószínűleg ez nem is fog változni. de miért szidják őket, miért használnak rájuk olyan jelzőket egyesek, amik számomra nem elfogadható? talán azért, mert nagyobb tapasztalatuk van velük kapcsolatban. engem még soha nem raboltak ki, soha nem lopták el semmimet feketék, sőt még csak soha nem is beszéltem egyel sem, akkor meg miért utáljam őket? ez azonban a cigányokkal nem így van. én nem azért nem kedvelem őket, mert cigányok, hanem mert olyan dolgokat tesznek, ami tűrhetetlen. ezt ha nem haragszol, nem részletezem. és nem utálom a cigányságot úgy összességében, csak a bűnöző részét, amit kár tagadni, a többségüket alkotja. nekem is vannak cigány ismerőseim, régebben közelebbi kapcsolatban is voltam velük, és teljes mértékben megvoltunk egymás mellett. de az ilyenek kevesen vannak. egyszer például az utcán belém kötöttek fényes nappal, és egy ismerős cigány mentett meg, mondta h ismer, és h hagyjanak békén. nálam sokkal fiatalabb cigány fogott már rám kést mondva h adjam oda minden értékemet. többször is megfenyegettek úgy, h se előtte, sem utána soha nem találkoztunk.
és még sokat mesélhetnék, olyan esetekről, amik velem és ismerősökkel történtek, de felesleges. elég ha bekapcsolod a tv-t és megnézed a híradót. ott durvább dolgokat látni. és általában csak a nagyon brutálisakat hozzák nyilvánosságra, ha egyáltalán megteszik. én talán soha egy rossz szót nem mondanék rájuk, ha nem lenne tapasztalatom, és emellett ne hallanék róluk annyi rosszat. ezt a problémát meg kell oldani. létezik a probléma! persze h hogy, azt nem tudom, de az első lépés az, h elismerjük létezését.

vivv 2009.06.21. 21:19:12

Fiúk! A kérdésem ugyanaz, azonosulni tudtok a videó tartalmával, mondanivalójával? Mert ha igen légyszives meséljétek el nekem, hogy szerintetek miről szól az utolsó durván fél-egy perc.
Ervin, nem emlékszem, hogy azt mondtam volna, hogy nem létezik cigánybűnözés, nem létezik a probléma. De nem hiszem, hogy az volna a megoldás, ha "gyökerestől kiirtjuk" a problémát, ha az egész kisebbséget megbélyegezzük és ezzel elvesszük tőlük még a lehetőségét is a boldogulásnak.
Zoli! Arra reagálva, amit te írtál a videóról, akkor miért szerepel a blogoldalon, számos hasonló videóval együtt? Ahogy neked vannak roma származású jó ismerőseid, úgy nekem is vanak nemzetiszocialista, Jobbikos barátaim, akikkel nem vagy csak kevés problémát okozott az, hogy eltérőek a nézeteink. Tény, mondjuk az is, hogy annak ellenére, hogy mélyen hisznek az igazukban nem sárdobálnak az interneten, nem jelentik ki, hogy "gyökerestől kívánják megszüntetni a cigányterrorizmust" holott sokkal mélyebbek a beszélgetéseink, továbbá meghallgatnak bármikor is mutatok rá a mondandójuk ellentmondásosságára és nem szokták azt mondani, hogy gusztustalan, amit gondolok. Ők ilyen "liberális jobboldaliak". Érdekes, nem?

Pisze 2009.06.21. 21:41:20

@vivv: Nem tudom miért ütné a véleményem a videó tartalmát. Nem írtam senkire, hogy gusztustalan. Most pedigszeretném ha Mindenki nagyon figyelne arra amit most írok.
NEM vagyunk nemzetszocialisták vagy szésőjobboldaliak!
NEM vagyunk jobbikos propagandisták!
NEM vagyunk cigány vagy fajgyűlölők!
Egyszerű orvostanhallgatók vagyunk akik szeretik a hazájukat és egy blogon megosztják a gondolataikat, amint Te is láthattad nem csak politikai postok vannak az oldalon, sőt. Akinek nem tetszik a blog ne olvassa. Ez nem egyenlő azzal, hogy nem várunk ellenvéleményeket, sőt, szeretném ha minél több baloldali és jobboldali ember jönne és megvitathatnánk a dolgokat. Azonban akik csak olyanokat tudnak írni, hogy jaj mért van fenn ez a videó, meg jaj Ti csak itt sárdobálóztok és jaj semmi értelme, azokat kérem látogassanak más "liberális jobboldali" blogokat!

vivv 2009.06.21. 21:52:40

@Pisze: Csak én látom úgy, hogy a hazámat úgy is lehet szeretni, (bár egyre kevésbé mert félreértik) hogy nem kürtölöm világgá, hogy én vagyok a legnagyobb magyar a környéken? Hogy nem ócsárolok sok száz éves népcsoportokat és eszméket? Hogy nem adok rá okot, hogy szélsőséges, az embereket megosztó és megfélemlítő nézeteket hirdetek?
Az utolsó mondatodon, ne haragudj, de tényleg csak mosolyogni tudok, főleg, hogy a kérdésemre érdemleges választ nem kaptam. Legalábbis nálam az nem válasz, ha elzavarsz, mondván nem kell olvasni. Ha elolvasom, és veszem a fáradtságot, hogy meddő (, mert ne mondd, hogy csöppnyit is közelebb kerültek az álláspontjaink) vitát folytassak, akkor elvárom azt, hogy legalább megpróbáljatok értelmes választ adni, ne pedig megsértődve elzavarni. Ennek ellenére rendben, a továbbiakban nem fogok hozzászólni.

Pisze 2009.06.21. 22:07:28

@vivv: Rendben akkor válaszolok: igen egyetértek vele. egyetértek, hogy a cigánybűnözést ki kell írtani, ugyanúgy ahogy a fentebb említett bűnözési fajtákat is ki kell írtani és ez a rendes, beilleszkedni kívánó cigány emberek érdeke is! A fasisztás részben tett utalás nem világos számomra így attól elhatárolódnék, remélem a válaszom kielégítő volt így beszélgetésünk már nem meddő.
Ki mondta, hogy nem lehet úgy szeretni a hazádat??? Ezen a blogon egyszer sem hangzik el ilyen, hogy ki meg mit magyaráz bele a mondanivalónkba az meg más kérdés. Mi itt nem akarunk senkit megváltani, illetve nem tekintjük, nem tekinthetjük feladatunknak, hogy eldöntsük ki magyar és ki nem, egyszerűen csak a saját véleményünket írjuk le és ez nem tudom mióta bűn. Nem ócsárolok százéves népcsoportokat, kérlek ne állíts valótlan dolgokat. Épp a cigányság érdeke, hogy ne a bűnözésüktől legyen hangos Magyarország, hanem pl a csodálatos zenei kultúrájuktól, kérdezem ez ócsárolás? Szeretném ha válaszolnál, ez az? Az szélsőséges, hogy szívemen viselem az elcsatol országrészek magyarjainak ügyét, ez szélsőséges? Kérlek válaszolj erre is! Az, hogy megkérlek vitaépítő kritikát tegyél, ne csak vagdalkozz, ha pedig megkérlek erre nem vagy képes kérlek mellőzd a blogot, az elzavarás? Kérlek válaszolj!

vivv 2009.06.21. 22:23:14

Nem ócsárolok százéves népcsoportokat, kérlek ne állíts valótlan dolgokat. Épp a cigányság érdeke, hogy ne a bűnözésüktől legyen hangos Magyarország, hanem pl a csodálatos zenei kultúrájuktól, kérdezem ez ócsárolás?
Onnantól, hogy ilyen tartalmú videókat tesztek fel, mint tisztelendő példát, hiába mondod, hogy te a zenei kultúrájuk terjedését kívánod képviselni, akkor tegyetek fel olyan videót.

Az szélsőséges, hogy szívemen viselem az elcsatol országrészek magyarjainak ügyét, ez szélsőséges? Kérlek válaszolj erre is!
Viseld a sziveden, és akkor gondolkozz el. Beszélgess ezen területek magyarjaival, gondold át, hogy ilyen tartalmak mennyire szolgálják az érdekeiket. Gondolj arra, hogy ezeket a videókat és oldalakat, melyeket előszerettel emlegettek, az átlagemberek összekapcsolják a szélsőjobbal, és talán nem is teljesen alaptalanul.

Az, hogy megkérlek vitaépítő kritikát tegyél, ne csak vagdalkozz, ha pedig megkérlek erre nem vagy képes kérlek mellőzd a blogot, az elzavarás? Kérlek válaszolj!
Akinek nem tetszik a blog ne olvassa. Ez nem egyenlő azzal, hogy nem várunk ellenvéleményeket, sőt, szeretném ha minél több baloldali és jobboldali ember jönne és megvitathatnánk a dolgokat. Azonban akik csak olyanokat tudnak írni, hogy jaj mért van fenn ez a videó, meg jaj Ti csak itt sárdobálóztok és jaj semmi értelme, azokat kérem látogassanak más "liberális jobboldali" blogokat! - Ennyit kellett, hogy bemásoljak. Biztos nem magyarul beszéltem, azért nem értettétek. Én kérdeztem. Ti nem válaszoltatok, hanem ezt kaptam.

A továbbiakban viszont szót fogadok, nem tetszik, nem olvasom. Vagy legalábbis nem szólok hozzá. Választ sem kérek.

Pisze 2009.06.21. 22:31:52

@vivv: Utólagos engedelmeddel Én mégis reagálnék, ha már több ízben is meg lettem szólítva. Ki mondta, hogy tisztelni kell??? Annyit mondtam tudok azonosulni vele mert valós dolgokat állít.

Az, hogy kiállok mellettük ilyen, hogy is mondjam, szemétre való cikkek-kel szemben, az szerintem a javukra van, a Székely Himnusz úgyszintén.

Végül nem kell az önsajnálat, ha megbántottalak azal, hogy kértem a fent említetteket elnézést kérek, nem volt szándékom, csak szeretném ha érdemi vita folyna mindkét részről.

Teq 2009.06.21. 22:37:42

ez a videó a cigánybűnözés ellen szól, nem a cigányság ellen.

Pisze 2009.06.21. 22:40:48

Ezt én sem bírom felfogni, hogy ezt mért nem bírják megérteni nagyon sokan. Az, hogy meg az általad említett átlagemberek ezt összekapcsolják a szélsőjobbal...ne az Én hibám legyen már, hogy sokan nem képesek gondolkodni...

Teq 2009.06.21. 23:19:22

@vivv: csak kíváncsiságból had kérdezzem meg: kötött már beléd egy cigány is? van egyáltalán tapasztalatod a dologról? és ha van, akkor mi a véleményed róla?

zo!i 2009.06.22. 14:03:30

Teq: csak kíváncsiságból had kérdezzem meg: kötött már beléd egy NEM cigány is? van egyáltalán tapasztalatod a dologról? és ha van, akkor mi a véleményed róla?
---
Miért kellene megkülönböztetni cigány bűnözést, ha a cigány ellenes bűnözést meg nem? A nyócker legjavában lakom, mégis a kopasz hazafiak kötnek belém. Mégsem különböztetem meg őket, bár biztos én vagyok túl liberális, pfejj.
zo!i

Teq 2009.06.22. 14:15:18

igen, kötöttek már belém. például az említett kis cigánygyerek aki rám fogta a kést egy fehér társával együtt tette. ami egy másik probléma. ugyanúgy kötöttek belém kopaszok is, sőt egyik barátom haját is meghúzták, amit szintén elítélek. de a cikk most a cigánybűnözésről szólt. még jó hogy nem kéred számon h miért nem ítélem el az erdőgyújtogatókat, szemetelőket, korrupt rendőket és politikusokat is. egyszerűen azért, mert nem ebbe a témába tartoznak.

zo!i 2009.06.22. 14:17:28

nyilván a mondanivalónk lényegét nem értitek, mert hát az nemúúúúgyvolt, mi nemeztmondtuuuuk.

Pisze 2009.06.22. 14:33:57

@zo!i: Figyelj, ha csak gúnyolódni tudsz akkor kérlek ne írj kommentet. Mi mindig tiszteltük a véleményeteket és úgy válaszoltunk a kommentekre ezen az oldalon, úgy gondolom az a minimum, hogy Ti is így tesztek. Köszönöm!

zo!i 2009.06.22. 14:41:13

bocs de ezen csak gúnyolódni lehet, mert ha felmerül egy kérdés, kitértek a válasz elől, később meg jön a szokásos áááminemeztmondtuk.

Pisze 2009.06.22. 14:47:20

Nem tudom mire gondolsz, ha elolvastad volna a fentebbi kommenteket láthattad volna, hogy vivv kérdéseire is válaszoltam. Láttam Teq-nek is tettél fel kérdést és Én nagyon úgy vettem észre, hogy válaszolt, így még mindig nem értem mire gondolsz.
Újfent nem tudom miről beszélsz amikor erre a "áááminemeztmondtuk" dologra gondolsz, mi sosem szoktuk ezt írni.
Ha meg szerinted ezen csak gúnyolódni lehet, akkor az csak a Te hiányosságaidat mutatja.

Teq 2009.06.22. 14:54:23

egyébként meg megérthetnéd, h ha "nem azt mondtuk..." kezdetű kommenteket írunk. hiszen olyan véleményekről beszéltek, ami el sem hangzott, és meg sem közelíti a valóságot. de úgy látom nagyon megtetszett neked Évi szövege, éld csak ki magad nyugodtan. ha ez neked megnyugvást jelent

Kysh san 2009.06.22. 18:26:12

zo!i : a cigánybűnözést azért kell megkülönböztetni a NEM cigánybűnözéstől, mert ha nem különböztetjük meg azzal szimplán tagadjuk a létezését. Márpedig ha tetszik a liberálisoknak, ha nem, attól még létezik.
Lehet erre azt mondani, hogyha cigánybűnözésről beszélünk, akkor az gyűlöletet kelt az emberekben (ilyeneket szoktam hallani a liberálisoktól), de valójában ami gyűlöletet kelt egyesekben, az maga a cigánybűnözés, ami igenis létezik, és valahogy kezelni kell, nem lehet a szőnyeg alá seperni.

Egyébként nem értem, hogy miért kell neked mindenbe ész nélkül belekötnöd, tudom, hogy ilyen a természeted, de leszokhatnál lassan róla. És bocs a személyeskedésért.

a kedves volt osztálytársad
süti beállítások módosítása